perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kuuden kerroksen suklaa-vadelmakakku a la Glorian Ruoka ja Viini

Täällä mökillä on tullut mussutettua jatkuvasti jos jonkinmoista herkkua – imetys kuluttaa ja kaikki ne muut tekosyyt joita tähän kohtaan keksin, höpöhöpö – silkkaa ihanaista sokerikoukkua kaikki tyynni.

Ja onpas se ollut kivaa. 

Kaiken herkuttelun kunniaksi halusin julkaista uudelleen tämän juhannuksena 2013 leipomani kuuden kerroksen suklaa-vadelmakakun ohjeen, joka on todellista pornoa parhaimmillaan.





Täytettä piti maistaa... *köh*
Meillä on ollut tapana juhlia juhannusta rakkaiden lapsuudenystävieni kesken, vaikka viime juhannus jäikin välistä – ehkäpä ensi vuonna sitten vaikka meillä, vai mitä kamut? JA TODELLAKIN TEEN TAAS TUOTA KAKKUA, oikeastaan voisin tehdä sitä vaikka jo huomenna ;). 

Resepti on Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä, joka on ehdoton suosikkini mitä ruokajulkaisuihin tulee. Ihan mielettömiä ruokaohjeita ja herkullisia kuvia



Kuuden kerroksen suklaa-vadelmakakku a la Glorian Ruoka ja Viini



Pohja:

400 g tummaa suklaata (yli 60 prosenttista)
400 g voita
8 munaa
2 dl sokeria (tai 3 dl, jos ei muscovadoa)
1 dl muscovadosokeria (tai korvaa tavallisella)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


Vadelmapyree:
600 grammaa / 1 1/4 vadelmia
2 dl tomusokeria



lisäksi täytteeseen:
8 dl vispikermaa
3 dl rahkaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria 
(joukkoon kannattaa laittaa myös hieman liivatetta)



Kostutukseen:
1/2 dl tummaa rommia (me laitoimme vain maitoa) 
1-1,5 dl vettä
n 1 rkl muscovadoa tai sokeria

Suklaaganache:
250 grammaa tummaa suklaata
1 1/4 kermaa (meillä vaati vähän enemmän, jotta suklaasta saatiin notkeaa)
2 rkl voita



Päälle:
Tuoreita marjoja ja vaahtokarkkeja



1. Voitele ja jauhota 2 irtopohjavuokaa, jonka halkaisija noin 22 cm tai paista kakkupohjat kahdessa erässä. Laita uuni lämpiämään 175 asteesen.


2. Tee kakkupohja: Paloittele suklaa ja voi kulhoon tai kattilaan ja sulata mikrossa tai liedellä Sekoita suklaa ja voi sileäksi ja anna jäähtyä.


3. Vaahdota munat ja sokerit isossa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele seos hellävaroin muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi jäähtynyt suklaaseos taikinaan.


4. Jaa taikina vuokiin. Paista kakkuja uunin alatasossa 50–60 minuuttia. Ota kakut uunista ja anna jäähtyä vuoissa sen aikaa, että voit tarttua käsin vuokaan. Kumoa kakut lautasen avulla ritilälle jäähtymään.


5. Tee täyte kakun kypsyessä. Valmista ensin pyree soeuttamalla vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella. Paseeraa sose siivilän läpi kulhoon lusikan avulla.


6. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Lisää rahka ja sokerit. Sekoita pyree vaahtoon ja nosta täyte jääkaappiin odottamaan. 


7. Sekoita rommi ja vesi kulhossa. Lisää muscovadosokeria maun mukaan.


8. Kokoa kakku. Leikkaa jäähtyneiden kakkujen päälipinnat suoriksi sahalaitaisella veitsellä. Leikkaa kakkupohjat 3 kerrokseen. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadillle, kostuta ja levitä vadelmavaahtoa reilun 1,5 cm paksuiseksi kerokseksi levyn päälle. Jätä reunoille 1 cm tilaa, kakun paino työntää täytteen reunoille. Nosta seuraava kakkulevy ja paina kevyesti jne. 


9. Laita loppuun vadelmavaahtoon vähän liivatetta ja levitä se kakun reunoille (me laitoimme vadelmavaahtoa myös hieman kakun päälle reunoille, jotta ei vahingossakaan jää kaljuja kohtia) ja laita kakku jäähtymään siksi aikaa, kun valmistat ganachen.


10. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 10 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu. 


11. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Levitä niin, että  sevaluu joistakin kohdista kakun reunojen yli. 


12. Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään 5 tuntia ennen tarjoamista. Jos annat kakun maustua seuraavaan päivään, kuorruta kakun pinta vadelmavaahdolla ja ganchella vasta tarjoilupäivänä.

Ja sitten vain miauuu!



Ps. Hienoista kuvista kiitos rakkaalle Sigille, jonka Zigi's Style -blogin löydätte täältä.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun löysin sun blogin, tuli hyvä mieli kun lueskelin sun postauksia :) ja tää kakku, pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Minttu Annina, ihanasti kirjoitettu :). JA KANNATTAA KOKEILLA KAKKUA, se lääh!

      Poista